Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya, depremzedeler için tek yürek oldu

07.02.2023 10:00:00
​Türkiye’yi yasa boğan ve birçok şehirde can kayıplarına yol açan deprem sonrası, Konya seferber oldu.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok şehrin etkilendiği deprem sonrası Konya adeta seferber oldu. Depremzedeler için ülkenin dört bir yanında yardım kampanyaları başlatılırken Konya’daki görüntüler ise gören herkesi duygulandırdı.
Büyükşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyelerinin ortak düzenlediği yardım kampanyası kapsamında vatandaşlar, Deprem Yardımı Toplama Alanları‘na adeta akın etti. Battaniye, kışlık kıyafetler, gıda kolisi, ısıtıcı, sıvı ve katı sabun, kağıt havlu, sırt çantası gibi yardım malzemeleri, yardım toplama alanlarından olan Lalebahçe Spor Merkezi’ne ulaştırıldı. AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da Lalebahçe Spor Tesisi’ndeki yardım organizasyonunu yerinde takip etti.
“İki tırımızı daha deprem bölgelerine doğru yola çıkarıyoruz”
Yardım Toplama Alanı’nda açıklamalarda bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Türkiye’nin yasta olduğunu kaydederek yardım organizasyonuna emek veren herkese teşekkür etti. Meydana gelen depremin tüm Türkiye’nin yüreğini yaktığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, “Hemşerilerimizin getirdiği yardım malzemeleriyle doldurduğumuz iki tırımızı daha deprem bölgelerine doğru yola çıkarıyoruz. Rabbim tekrarını yaşatmasın” dedi. 
Yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor
Konya’da Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin başlattığı kampanya kapsamında Lalebahçe Spor Tesisi, Karatay Spor ve Kongre Merkezi ile Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor.
Deprem Bölgesinde yaraların sarılması amacıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde şu ana kadar Karatay’daki Konya Spor ve Kongre Merkezi’nde toplanan 9 tırlık yardım malzemesi bölgeye ulaştırılmaya başlandı. Karatay Belediyesi de araç ve personel desteğinin ardından ilk etapta Hatay’a 100 bin adet ekmek gönderdi. Bölgede yaşayan Çölyak hastaları da unutulmadı ve belediyenin ürettiği glutensiz ekmekler de hastalara ulaşmaya başladı. 
Karatay deprem yaralarını sarmak için omuz omuza verdi  
Bu kapsamda yazılı ve görsel ile sosyal medya kanalları, SMS’ler ile daha birçok platformdan duyurulan deprem bölgesine yönelik olarak başlatılan yardım kampanyasının duyurulmasının ardından kullanılmamış kıyafetler, gıda, katalitik soba, battaniye ve kişisel hijyen malzemeleri başta olmak üzere bölgede kullanılabilecek her türlü yardım malzemesi, Karatay’daki Konya Spor ve Kongre Salonu’na toplanmaya başladı. 
Karatay’da Hazırlanan 9 tır bölgeye ulaştırıldı
Karatay Belediyesi görevlilerinin yanı sıra yüzlerce Konyalı gönüllü tarafından tasnif edilen malzemeler, daha sonra paketlenerek tırlara yükleniyor. Yardım kampanyasının başlamasının üzerinden henüz yanlızca 1 gün geçmeden toplanan 9 tır yardım malzemesi Konya’nın koordinasyon halinde olduğu Hatay’a ulaşmaya başladı. 
Karatay Belediyesi’nden deprem bölgesine 100 bin ekmek
Öte yandan Karatay Belediyesi, bölgeye 100 bin adet ekmek gönderdi. Karatay Halk Ekmek Fabrikası’ndan yüklenen binlerce ekmek, Hatay’a ulaştırılmaya devam edilirken; bölgede yaşayan Çölyak hastası vatandaşlar da unutulmadı. Bu kapsamda Karatay Belediyesi’nin ürettiği glutensiz ekmekler de Çölyak hastalarına ulaştırılması amacıyla deprem bölgesine gönderildi. Karatay Belediyesi’nden yapılan açıklamada, deprem bölgesinin ihtiyaç duyacağı ekmeğin yanı sıra her türlü araç, ekipman ve personel desteğinin de devam edeceği ifade edildi. 

7 tır yardım malzemesi yola çıktı 
Selçuklu ilçesinde de Deprem Yardımı Toplama Alanı olarak belirlenen Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’na vatandaşlar tarafından getirilen yardım malzemeleri Hatay’daki deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.  
Büyük destek veriliyor
Konya’da belediyelerin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyalarına vatandaşlar ve gönüllüler büyük destek verdi. 7’den 70’mişe her yaştan vatandaş Selçuklu’da da Deprem Yardımı Toplama Alanı olarak belirlenen Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’na adeta akın ederek getirdikleri yiyecek, içecek, giysi, elektrikli soba, battaniye, mont, atkı, bere, eldiven gibi yardım malzemelerini yetkililere teslim etti. Belediye ekipleri ve gönüllüler tarafından koordine edilen çalışmalar neticesinde 7 tır malzeme Hatay’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.  
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Selçuklu Uluslararası Spor Salonu’da sürdürülen yardım organizasyonunu yerinde takip ederek yardım tırlarını bölgeye yolcu etti. 
“Konya 7’den 70’e omuz omuza verdi, depremin yaralarını sarmak için birlik oldu” 
Konya’nın depremden etkilenen vatandaşların yarasını sarmak için adeta seferber olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaptığımız çalışmalarla birlikte Selçuklu Belediyesi olarak 16 araç ve 28 personeli Hatay ilimize göndermiştik. Bununla birlikte burada Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kapalı Spor Salonu’nda vatandaşlarımızın getirdikleri yardımları topluyoruz. Kıyafetler, giyecekler, battaniye yardımları, yine kuru gıdalar, tüketime hazır gıdalar, ayakkabılar, ısıtıcılar bunlar tek tek istifleniyor.
Yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte AKOM koordinasyonunda buraya gelecek tıra ve kamyonlara, buradaki malzemeleri yükleyip hızlı bir şekilde Hatay ilimize intikalini inşallah sağlamış olacağız. Vatandaşlarımız yardım yapma noktasında çok yoğun bir şekilde ilgi gösteriyorlar. Tüm vatandaşlarımız dışarıda kayıtlarını yaptırıyorlar ve buraya getirdikleri malzemelerini bize teslim ediyorlar. Burada tabii bizim özellikle hemşehrilerimizden bir ricamız var. Tamamen ambalajlı ve  kullanılmamış ürünleri istiyoruz." dedi. 




 

DİĞER HABERLER