Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya’da kar yağışı etkili oluyor

02.03.2021 21:32:00
Yurtta hava şartları mevsim normallerine gelmiş olsa da yer yer yağmur ve kar yağışı görülüyor. Bugün birçok şehirde yağmur beklenirken Konya ve Karaman için karla karışık yağmur ve kar uyarısı geldi.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Beklenen kar yağışı Konya’nın özellikle yüksek kesimlerinde ve kent merkezinde etkisini göstermeye başladı. Akşam saatlerinde başlayan yağış cadde ve sokakları beyaz örtü ile kapladı.
Yağışların Konya ve Karaman'ın güney ve batısında karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.
Gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları bekleniyor.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının ülkenin güney kesimlerinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, iç kesimlerde 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normallerinde seyretmesi beklenmektedir.
Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DİĞER HABERLER