Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Eğitim kurumlarında ücretsiz yemek yarın başlıyor

05.02.2023 13:30:00
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci yarı yılında 5 milyon öğrenci için kademeli olarak hayata geçirilecek ücretsiz yemek uygulamasına ilişkin hazırlıklar sürüyor.
Eğitim öğretim yılının başında ücretsiz yemekten faydalanan yaklaşık 1,5 milyon öğrenci bulunuyordu. Öğrenci sayısı daha sonra 1,8 milyona yükseltilmişti. Yarın itibarıyla uygulamayla 5 milyon öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Ağırlığı okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlatılacak, kademeli olarak ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak uygulama için valiliklere Yemek/Beslenme Hazırlama ve Dağıtımı Kılavuzu gönderildi.

Resmi kurumlarda okul öncesi eğitime devam eden tüm çocuklara haftanın beş günü, günlük bir öğün beslenme verilecek.
Ana sınıfı bulunan birleştirilmiş sınıflı ilkokullara devam eden öğrenciler de günlük beslenme hizmetinden yararlandırılacak. Yatılı bölge ortaokullarında eğitim alan ve yatılılık hizmetinden yararlanmayan gündüzlü tüm öğrencilere de günlük bir öğün ücretsiz beslenme desteği verilecek.

Okul mutfağında yemek hazırlayacak anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okul ve kurumların mutfak ihtiyaçları için ilgili okullara gerekli bütçe tahsisi de yapıldı.
Kendi mutfağında yemek hazırlanması mümkün olmayan okullar için beslenme hizmetinin sadece MEB'e bağlı meslek liseleri ve öğretmenevleri ile yemek hazırlayan diğer kamu kurumlarından satın alınarak tedarik edilmesi sağlanacak.

DİĞER HABERLER