Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Eczane Gezileri

06.10.2022 21:16:00

Eczaneler sağlığımızı emanet ettiğimiz ve toplum tarafından en güvenilen yerlerden bir tanesi olan kuruluşlardır. Eskiden sadece ilaç alınıp satılan eczanelerde artık vitaminden dermokozmetiğe, bakım ürünlerinden anne bebek ürünlerine kadar birçok şeyi bulmak artık mümkün. Eczane kurumlarının dünyada ki durumunu inceleyen bir makale ile karşınızdayız.

Türkiye’de Eczane
Türkiye’de ki eczaneler günümüzde ikiye ayrılıyor. Birincisi eskiden bildiğimiz gibi sadece ilaç satan eczaneler. İkincisi ise ilacın yanında vitamin, dermokozmetik, medikal, bebek ürünleri vs. satan eczanelerdir. Bunların büyük çoğunluğu büyükşehirlerde yer almaktadır.
 
Avrupa’da Eczane
Avrupa’da ki eczaneler Türkiye’de ki eczanelere göre daha farklı bir yapıya sahipler. Market şeklinde olan eczanelerde ilaç, vitamin gibi ürünlerin yanında ayakkabıya kadar birçok ürünü görmek şaşırtıcı değil.
 
Arap Ülkelerinde Eczaneler
مقابل arapça eczane demektir. Bu eczaneler Türkiye’de ki eczanelere benzeyebilmektedir ama kimyasal yapıya sahip olan birçok günlük kullanım ürünlerini burada bulmak mümkündür.
 
Kafkas Ülkelerinde Eczaneler
აფთიაქი Gürcü dilinde eczane demektir. Bu kuruluşlarda Türkiye’de kilere çok benzemektedir. Dizayn ve içerik açısından Kafkas ülkelerinde gideceğiniz eczaneler Türkiye’dekilere çok yakındır.
 
Eczane tasarımı ve içerikleri hakkında ki karşılaştırmalı yazılarımız küçük gözlemlerimiz ve araştırmalarımız sonucunda kaleme alınmıştır. Sizlerle paylaşmak istedik.
 
Dünyanın birçok noktasında yaptığımız ve yapacağımız seyahatler ışığında gerek eczaneler gerekse başka kurumlar üzerinde karşılaştırmalı yazılarımıza devam edeceğiz.
 

DİĞER HABERLER