Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Dere Sosyal Tesisi hizmete açıldı

28.09.2022 13:17:00
Baştan sona yenilenen Meram Belediyesi Dere Sosyal Tesisi eklenen yeni fonksiyonları ile yeniden hizmete açıldı. Sadece yeni çehresiyle değil, yeni işlevselliği ve yeni fonsiyonlarıyla hizmete giren Dere Sosyal Tesisi’nin açılışına katılan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı, tesisin, vatandaşın gördüğünü görmek, söylediğini duymak, gönlünden geçeni hissedebilmek anlamı taşıyan AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu kaydetti.
Uzun zamandır atıl durumda bulunan Meram Belediyesi Dere Sosyal Tesisi, yeni yüzü ve yeni fonksiyonları ile hizmetlerine yeniden başladı. Tesisin hizmete başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen törene AK Parti Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Konya İŞKUR il Müdürü Emrah Keleş, Ak Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, meclis üyeleri, AK Parti İl ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Tören, gençlerin wushu kungfu gösterileri ile başladı. 
“DERE SOSYAL TESİSİ ADETA KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞDU” 
Meram Belediyesi’nin atıl tesislere yeni işlevsellikler ve fonksiyonlar kazandırarak onları çok daha rantabl hizmet vermelerini sağlamak amacıyla bugüne dek pek çok çalışma ortaya koyduklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Dere Sosyal Tesisi’nin de bu çalışmalardan biri olduğunu ifade etti. Tam kapasite ile kullanılmayan, hemşehrilerinin rağbet etmediği tesislerin, hizmet edebilmekten uzak ve sadece Meram’a yük getirdiğinin altını çizen Başkan Kavuş, “Rutin belediyecilik hizmetlerimizi başarıyla yerine getirirken bir diğer taraftan da ‘belediyemize ait sosyal tesisleri en verimli şekilde nasıl kullanırız’ sorusuna en güzel yanıtı bulmaya çalıştık. Buralara harcanan her kuruş parada Meramlının hakkı, emeği, alın teri olduğu bilinciyle buralara sahip çıkmayı bir görev addettik. İşlevselliğini yitirmiş Dere Sosyal Tesisi, verimli kullanılmayan tesisleri verimli hale getirme politikamızın en yeni örneğidir. Tesisimizde, özellikle çocuk ve gençlerimizin içerisinde ders çalışabileceği, internetin yer aldığı bilgisayarlarda araştırma yapabileceği Millet Kıraathanesi, emeklilerimizin güzel vakit geçirebileceği Emekliler Lokali, toplantılarını yapılabileceği çok amaçlı salon ve mahalle sakinlerinin spor yapabileceği spor salonu yer almasına karar verdik ve tesisi buna göre yeniden dizayn ettik. Tesis, tıpkı öncekiler gibi adeta küllerinden yeniden doğdu. Dere Mahallemize, Meramımıza ve Konyamıza hayırlı olsun” diyekonuştu. 
“TESİSLERİ YAPMAK KADAR VERİMLİ KULLANILMASI DA ÖNEMLİDİR”  
Daha sonra söz alan AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular da, Konya’nın son yirmi yılda Konya modeli belediyecilik ile en güzel baharını yaşadığını ifade etti. Göreve gelen her ismin, şehrin imarı noktasında Konya’ya büyük hizmetler verdiğini kaydeden Başkan Dolular, “Yöneticilerimiz tüm bunları hizmet rekabeti içinde başarılı bir şekilde yürütürkendiğer taraftan da neslin ihyası için pek çok nitelikli proje ve tesis ürettiler. İşte Dere’ye yapılan bu tesiste bunun en güzel örneklerinden biri oldu. Binaları yapmak kadar kullanmakta önemlidir. Ne kadar çok kullanılırsa o kadar mutlu oluruz. Dereli hemşehrilerimize de buraları doldurmaları kalıyor. Tesis, mahallemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 
“BAŞKAN KAVUŞ’A DERE’YE BU GÜZEL HİZMETİ İÇİN ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”   
Dere Mahallesi’nin ve Dere insanının Konya’ya geçmişte önemli hizmetleri olduğunu söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Faruk Ulular ise geçmişte tarım ve inşaat denince akla bu mahallenin geldiğini belirterek, “Konya’da Dereli hemşehrilerimizin elinden çıkan pek çok eser var. Onlara bir teşekkür borcumuz vardı Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, onlara hizmet ederek, o borcu en güzel şekilde ödüyor. Dereliler hizmetin en güzelini hak ediyor. Başkan Kavuş’a ve ekibine bu hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.   

“KONYA’NIN GÖNLÜ GÜZEL İNSANLARI İÇİN NE YAPSAK AZDIR”
Dere Mahallesine kazandırılan bu güzel tesisin yenilenen yüzüyle hizmete başladığını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Başkan Kavuş ve ekibine teşekkür etti. Konya modeli belediyecilik anlayışı çerçevesinde şehrin tamamında hizmet ve eser belediyeciliği yürüttüklerini kaydeden Başkan Kılca, bu kapsamda haftada ya da birkaç günde bir bir açılış veya bir temel atma töreniyle bir araya geldiklerini hatırlattı. Konya belediyelerinin hemşehrilerinin hayatını kolaylaştırmaya, güzelleştirmeye ve belediyecilik anlamında yapılacak herşeyi en güzel şekilde yapmaya gayret gösterdiğini söyleyen Başkan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz Konya’ya aşığız. Şehrimiz ve insanımız için emek veriyor, alın teri döküyoruz. Konya’nın gönlü güzel insanları için ne yapsak azdır. Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde, ilçe belediyeleri olarak şehrimize ve ilçelerimize daha çok eser kazandırmaya devam edeceğiz” 
“KONYA BELEDİYECİLİĞİ DÜNYANIN ÖNÜNDE”
Meram Belediyesi tarafından Dere Mahallesi’ne çok fonksiyonlu bir iş ortaya konulduğunu belirten Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Konya genelinde yapılan tüm işlerin belirli bir planla bölgelerin ihtiyaçlarına göre şekillendiğini ifade etti. Bu yatırımların nesilden nesile aktarılacak şekilde nitelikli olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kayhan, “Dere Sosyal Tesisi’nde, mahalleye fazlasıyla hizmet edecek bir iş ortaya çıkmış. Yeni yüzüyle bölgeye daha fazla hizmet edecektir. Konya belediyeciliği dünya belediyecilik anlayışında en önde gidiyor. Belediye başkanlarımızı ya bir açılışta ya bir temel atma töreninde görüyoruz. Bize düşende bu önemli görevler için onlara manevi destek vermek, motivasyonlarını artıracak katkı vermek. Bunu layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu güzel hizmeti kazandıran herkese ilçem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

“DERE SOSYAL TESİSİ, KAYNAKLARIN ETKİN VE VERİMLİ KULLANILDIĞININ EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİDİR”  
Meram Belediyesi tarafından yeni işlevler kazandırılarak yeniden hizmete sunulan sosyal tesisin açılışında bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş da, sosyal tesislerin genel anlamda, vatandaşların güzel ve verimli bir zaman geçirecekleri, sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları mekanlar haline geldiğini ifade ederek, “Bu amaca hizmet eden tesisleri inşa ederken kaynakların verimli kullanılması büyük önem arz ediyor. Dere Sosyal Tesisi de adeta küllerinden doğarak yepyeni bir hale getirilmesi, kaynakların etkin ve verimli kullanılması adına çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Daha önce verimli kullanılmayan bir binanın millet kıraathanesine, emekli lokaline, spor ve çok amaçlı salona sahip bir komplekse dönüştürülmesiyle güzide Meramımız çok güzel bir tesis kazanmış oldu. Bu kıymetli çalışma için Başkan Kavuş ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Dere Sosyal Tesisi Meram’a ve Konya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.  
"AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ, HER ZAMAN HİZMETLERLE ÖNE ÇIKMIŞTIR” 
Sözlerine, “Dere Sosyal Tesisi açılışı için sizlerle birlikte olmak ve bu özel açılışı gerçekleştirmek mutluluk ve heyecan verici” diyerek başlayan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Arıcıgil Samancı, Başkan Mustafa Kavuş ve ekibine, yenileyerek bu sosyal tesisi Dere’nin hizmetine sunduğu için şükranlarını sundu. Tesisin, farklı bir perkspektif bakışla, daha kaliteli bir şekilde vatandaşların hizmetine sunulmasının çok değerli olduğunu ifade eden Milletvekili Samancı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Gençlerimiz, sportif faaliyetlerine burada çok daha güzel bir ortamda devam edecekler. İnşallah burada çok kıymetli ve başarılı sporcular yetişecek. Yine gençlerimiz Millet Kıraathanemizde kendilerini yetiştirme fırsatı bulacak. Emekli Lokalimizde büyüklerimiz daha güzel vakit geçirecek, çok amaçlı salonda ise ailelerimiz bir araya gelecek. Konya belediyeleri çok değerli hizmetler üretiyor. Bizler de, Konya’da adeta açılıştan açılışa koşuyor, bundan mutlu oluyor ve huzur buluyoruz. Örneğin, Meram Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Meram bağlarını yeniden hayata geçridi. Bağların adı kalmıştı kendisi yoktu. Bu kıymetli yatırım için de Başkan Kavuş’a ayrı bir teşekkürü borç bilirim. AK Parti belediyeciliği her zaman hizmetlerle öne çıkmıştır. AK Parti belediyeciliği, vatandaşın gördüğünü görmek, söylediğini duymak, gönlünden geçeni hissedebilmektir. Belediye başkanları sizlerin emanetine sahip çıkıyorlar. Eserlerle hizmetlerle vatandaşımızın karşınıza çıkıyorlar. İşte bugün de bunların en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. Tesis, Meramımıza ve Konyamıza hayırlı uğurlu olsun.”  

DİĞER HABERLER