Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Binlerce kilometre uzaktan gelen turistler Tuz Gölünü ziyaret ediyor

01.12.2022 18:22:00
Ankara, Konya ve Aksaray sınırları içerisinde bulunan ve yüzölçümü bakımından Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, yabancı turistlerin uğrak yeri haline geliyor.
Kış mevsiminin ilk gününde başta Ankara ve diğer illerden yola çıkan tatilciler, Şereflikoçhisar ilçesinde Tuz Gölü'nde mola verdi. Özellikle Endonezya, Malezya ve Latin Amerika ülkelerinden gelen turistler Nevşehir iline gerçekleştirdikleri tatil öncesi Tuz Gölü’nü ziyaret ediyor.

Tatilcilerin ve turistlerin ilgi odağı haline gelen Tuz Gölü'nü ziyaret edenler, Aralık ayının ilk günü ile ayak sağlıkları için gölün sığ sularında yürüdü. Muhteşem manzara eşliğinde gölde yürüyen ziyaretçiler, hem dinlendi hem de ayaklardaki yaralara iyi gelen tuzun şifasından faydalandı. 

Tuz Gölü'ne gelen Endonezya, Malezya ve Latin Amerika ülkeleri turistleri Aralık ayına rağmen dikkat çekiyor. Turistler Tuz Gölü üzerinde yürüyerek o anları fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. 

Hatay ilinden Tuz Gölü'ne gelen Merve Kılıç isimli vatandaş ise KONTV Muhabirine konuştu. Kılıç, " Hatay ilinden Tuz Gölü'ne ilk defa geliyorum. Gerçekten çok güzel. Herkese de tavsiye ederim. Çok memnun kaldım. " dedi. 

Ertan Özkök/Konhaber

DİĞER HABERLER