Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Başkan Altay: Amacımız Vatanını, Milletini Seven Bireyler Yetiştirebilmek

29.06.2022 14:51:00
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni hizmet vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi Yavuz Sultan Selim Bilgehanesi’ni ziyaret ederek yaz etkinliklerine katılan öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Altay, “Amacımız vatanını, milletini seven, ailelerine faydalı bireyler yetiştirebilmek. Biz bunun için Bilgehanelerimizde gerekli ortamları hazırlıyoruz.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Yavuz Sultan Selim Bilgehanesi’nde öğrencilerle buluştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik hizmet veren Bilgehanelerde yaz dönemi etkinlikleri dolu dolu içeriklerle devam ederken Başkan Altay kısa süre önce Meram bölgesinde hizmete giren Yavuz Sultan Selim Bilgehanesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Sınıflarda işlenen derslerde öğrencilerle sohbet eden Başkan Altay, “Atabey Gençlik Projesi” kapsamında binlerce çocuğa hizmet verdiklerini belirterek, bu yıl okulların açık olduğu dönemde şehir merkezinde 11, ilçelerde 6 olmak üzere toplam 17 Bilgehanede 20 bin öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etti.
SADECE YAZ ETKİNLİKLERİ İÇİN 6 BİN KAYIT
Başkan Altay şöyle devam etti: “Yaz dönemimde de özellikle Kuran-ı Kerim ağırlıklı ama bunun yanında Matematik, sosyal ve çeşitli etkinliklerin olduğu dersler için şu an için 6 bin kayıt aldık. Çocuklarımıza dinini öğreteceğimiz, milli-manevi duygularını güçlendireceğimiz programlar gerçekleştiriyoruz. Meram bölgemizdeki Yavuz Sultan Selim Bilgehanesi de yeni hizmet vermeye başladı. Özellikle ilk açıldığı anda iki saat içerisinde kayıtların dolması ne kadar büyük bir ihtiyacı karşıladığımızın göstergesidir.”
2024’E KADAR BİLGEHANE SAYISININ 25’E ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR
2024 yılına kadar Bilgehane sayısını 25’e, eğitim verdikleri öğrenci sayısını da 40 bine çıkarmayı arzu ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “Tüm Konyalılara bize gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyoruz. Amacımız vatanını, milletini seven, ailelerine faydalı bireyler yetiştirebilmek. Biz bunun için Bilgehanelerimizde gerekli ortamları hazırlıyoruz.” diyerek ailelere çocuklarını Bilgehanelere kaydettirmesi çağrısında bulundu.
ÖĞRENCİLER BİLGEHANELERLE YARINLARA HAZIRLANIYOR
Konya’da 4. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilere milli-manevi eğitimler, ders destek programları, atölye ve etkinlikler düzenleyen; 4. sınıflar için hafızlık hazırlık programı ve 8. sınıflar için LGS hazırlık programı ile öğrencileri YARINLARA hazırlayan Bilgehaneler, eğitim desteği konusunda önemli bir görev icra ediyor.

DİĞER HABERLER