Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Anadolu Kartalı Başakşehir sınavında

14.08.2022 12:14:00
Konyaspor, Süper Lig’in 2. haftasında Başakşehir ile karşılaşacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’ndaki zemin problemi nedeniyle Eskişehir Yeni Stadyum’a alınan karşılaşma, yarın akşam saat 19.15’te başlayacak. Mücadeleyi Antalya bölgesi hakemlerinden Sarper Barış Saka yönetecek
 Konyaspor, Süper Lig’in 2. haftasında Başakşehir ile karşılaşacak. Ligin ilk haftasında Ankaragücü deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılan Anadolu Kartalı, İstanbul ekibi karşısında galip gelerek sezonun ilk 3 puanına ulaşmak istiyor.

Düdük Sarper Barış Saka’da
Konyaspor ile Başakşehir arasında oynanacak karşılaşmayı Antalya bölgesi hakemlerinden Sarper Barış Saka yönetecek. Saka’nın yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Özgür Ertem üstlenecek. Oğuzhan Çakır ise müsabakada dördüncü hakem olarak görev alacak.

Konyaspor’da 2, Başakşehir’de tek eksik
Zorlu karşılaşma öncesinde her iki takımda da eksik oyuncular bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda sakatlıkları devam eden orta saha oyuncuları Oğulcan Ülgün ve Endri Çekiçi’nin bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Konuk Başakşehir’de ise çapraz bağ sakatlığı yaşayan stoper Mustafa Kutay Peksen yeşil-beyazlılara karşı forma giyemeyecek. Öte yandan Başakşehir'de sakatlığı geçen Nacer Chadli ve takımla çalışmalarını sürdüren Mesut Özil de teknik direktör Emre Belözoğlu'nun şans vermesi halinde maç kadrosunda yer alabilecek.

Maç Eskişehir’e alındı
Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürlüğü, MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda yaptığı son incelemeler sonucunda zemin ve saha koşullarının sporcu sağlığını tehdit ettiği ve futbol oynamaya elverişli olmadığını raporladı. Bu gelişmenin ardından Konyaspor yönetimi, Başakşehir yönetimi ile görüşerek erteleme talep etse de buna olumlu yanıt alamadı. Akabindeki rota ise Konya’ya en uygun ve en yakın şehir olan Eskişehir’e döndü.

Biletler iade edilecek
Konyaspor ile Başakşehir arasında oynanacak karşılaşmayı takip etmek için bilet alan taraftarların ücretleri ise PassoLig gişelerinden iade edilecek. Öte yandan Eskişehir’de oynanacak maçın biletleri de 1 TL’den satışa sunuldu.

Konya’daki 2 maç ne olacak?
MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun, yaklaşık 1 ay sonra verilecek milli araya kadar iyileştirilmesi planlanırken, bu süreçte Konya’da oynanması gereken Fenerbahçe ve Hatayspor maçlarında nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu. Gözler bu konuda alınacak karar için Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi.

Sarper Barış Saka’nın karnesi
Sarper Barış Saka, daha önce yeşil-beyazlıların 9, turuncu-lacivertlilerin ise 4 maçını yönetti. Konyaspor Saka nezaretinde çıktığı maçlarda 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, Başakşehir ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Her iki takım da Sarper Barış Saka’nın elinden kırmızı kart görmedi.

Başakşehir ile 23. randevu
Konyaspor, Başakşehir ile 23. randevusuna çıkacak. İki takım daha önce Süper Lig nezdinde birbiriyle 22 maçta karşılaşırken, bunlardan 3’ünü Konyaspor’un, 11’i ise Başakşehir üstünlüğüyle sona erdi. Arda kalan 8 maçta ise eşitlik bozulmadı. Bu süreçte yeşil-beyazlılar rakibine karşı 18 gol bulurken, turuncu-lacivertliler ise buna 37 gol ile yanıt verdi.

Gözler Zymer Bytyqi’de
Konyaspor’un Kosovalı kanadı Zymer Bytyqi, Başakşehir maçında takımın en kilit isimlerinden birisi olacak. Yeşil-beyazlıların Başakşehir'e karşı Süper Lig'de attığı son 4 golün 3’ünde pay sahibi olan Bytyqi, bu istatistiğini devam ettirmek istiyor. 26 yaşındaki oyuncu Başakşehir’e karşı bulunan son 4 golün birisini kendisi atarken 2 de asist yapmıştı.

İstatistikler korkuttu
Konyaspor - Başakşehir maçı öncesinde istatistikler korkuttu. Konuk Başakşehir ligin ilk haftasında Kasımpaşa’ya karşı 4-0’lık galibiyet alırken, haftanın istatistiklerinde de adını zirveye yazdırdı. Yüzde 57’lik oranda haftanın en fazla topla oynayan takımı, 428 pasla en fazla isabetli pas atan takımı, 7 şutla en çok gol beklentisi olan takım unvanını eline almıştı. Konyaspor ise golsüz berabere kaldığı Ankaragücü maçını isabetli şutu olmadan tamamlamıştı.

İlhan Palut boyun eğmiyor
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, İstanbul takımlarını ağırladığı son 7 Süper Lig maçının sadece 1’ini kaybetti. 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan başarılı teknik adam, bu mücadelelerdeki tek mağlubiyetini Nisan 2022'deki son randevuda 2-12lik skorla Fatih Karagümrük'ten aldı.
(Hasan Yıldırım-Mustafa Durmuş)

DİĞER HABERLER