Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

ABD Kongre Binası kapatıldı

18.01.2021 18:42:00
Çarşamba günü gerçekleşecek devir teslim töreni öncesi Washignton D.C. sokaklarında hareketli dakikalar yaşanıyor. ABD Kongre binası 'dış güvenlik tehdidi' gerekçesiyle kırmızı alarm durumuna geçildi ve yerleşke içinde bulunan tüm binalara giriş çıkışlar durduruldu.
ABD Kongre binası Joe Biden'ın çarşamba günü gerçekleşecek yemin töreni için alınan prova esnasında gelen 'dış güvenlik tehdidi' gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatıldı.

ABD polisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Joe Biden'ın yemin töreni provası esnasında tanımlanamayan bir güvenlik tehdidi gerekçesiyle kongre binasının giriş çıkışlara kapatıldığı bildirdi.

Öte yandan, Biden'ın tören provasına katılanların ise bina önünden tahliye edildiği duyuruldu.

Yetkililer, bölgedekileri cam ve pencerelerden uzak durması konusunda uyarıyor.

ABD’de Joe Biden’ın yemin töreni için prova gerçekleştirildiği sırada güvenlik tehdidi gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatılan Kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiği ifade edildi.

ABD'de iktidar değişimi, güvenlik riskleri açısından en kritik süreç olarak değerlendiriliyor. 

ABD'de seçim sürecindeki gerginlikler ve 6 Ocak'ta Kongre'de yaşanan şiddet olaylarının gölgesinde gerçekleşecek Başkanlık Yemin Töreni için başkent Washington'da ve Savunma Bakanlığında (Pentagon) son yıllarda benzeri görülmemiş güvenlik önemleri alındı.

DİĞER HABERLER