Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

“6 milyon lira nerede?” iddialarına yanıt

18.04.2021 09:45:00
Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, katıldığı bir yerel televizyon kanalındaki konuşmasında, Konya Valiliği’nin esnaflar için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon lira vermesine rağmen kendilerine destek olunmadığı iddiasını ortaya attı.
Karamercan’ın bu açıklamalarını, Sözcü Gazetesi, İyi Partili Fahrettin Yokuş’un ağzından gündeme taşıdı ve "6 milyon nerede?” diye sordu.

“İDDİANIZ EKSİK, HAYALİNİZ NOKSAN”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iddialara, “İlgilisine not” başlığıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla cevap verdi.

Başkan Altay, “Sizin iddianız 6 milyon, bizim pandemi desteğimiz 150 milyon! İddianız eksik, hayaliniz noksan. Boş hedeflerle vakit geçirmek yerine Konya’mızı tanımanızı ve bizi yakından takip etmenizi tavsiye ediyorum. Öğreneceğiniz çok şey var.” ifadelerini kullandı.

Konya Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamayı alıntılayan Başkan Altay, "Konya Valiliğimiz esnafa dağıtılmak üzere Büyükşehir Belediyemize 6 milyon kaynak aktarmamıştır nokta!" ifadelerine yer verdiği bir paylaşım daha yaptı. 
 
Konya Valiliği de Karamercan’ın “6 milyon lira desteğin kendilerine verilmediği” iddiasına cevap verdi.

Valilik açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan, “Valiliğin gönderdiği ödeneğin Belediyece esnafa verilmediği” ifadesiyle ilgili açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.

Pandemi ile Mücadele Eylem Planı, Valiliğimiz Koordinasyonunda Belediyelerimizin önemli katkılarıyla icra edilmektedir. Ayrıca Belediyelerle işbirliği protokolleriyle yapılan hizmetlerimiz başarıyla devam etmektedir.

Valiliğimizde Esnaf Odaları Birliğine bağlı oda başkanları ile yapılan istişare toplantısında değerlendirilen konulara dayandırılan bilgi paylaşımı eksik ve gerçeği yansıtmamaktadır. 

Yapılan toplantıda oda temsilcilerinin birçoğu Belediyelerimizin katkılarından duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür etmişlerdir.

Valiliğimiz ve belediyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de esnafımızın yanında olmaya devam edecektir.”
 

DİĞER HABERLER