Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

2 Bin 400 öğrenciye uzaktan eğitim verildi

22.01.2021 11:36:00
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetleri arasında yer alan Bilgehaneler, koronavirüs salgını nedeniyle Konya genelindeki 6 merkezde 2020 yılında 2 bin 400 öğrenciye uzaktan eğitim verdi.
Konya’da 9-14 yaş aralığındaki öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmeleri ve kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamaları hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Bilgehaneler, koronavirüs pandemisi sürecinde uzaktan eğitimle öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Pandeminin yoğun olarak yaşandığı 2020 yılında Konya genelindeki 6 merkezde uzaktan eğitimle çevrimiçi olarak öğrencilerin evlerine konuk olan Bilgehanelerde, yaz döneminde 900, eğitim-öğretim yılının ilk döneminde de 1 bin 500 olmak üzere geride bıraktığımız senede toplam 2 bin 400 öğrenciye çeşitli branşlarda eğitimler verildi.

Bilgehanelerde yaz döneminde 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal derslerinin yanı sıra; felsefe, sinema, yazarlık, çizim, hayal, bir kıssa bin hisse, bilim, işaret dili, robotik kodlama, el sanatları, yabancı dil alanlarında eğitimler verilerek öğrencilerin gelişimine katkı sağlandı.

Yeni dönemde ise 5, 6, 7. sınıflar için Kur’an-ı Kerim, Siyer, İlmihal derslerinin devam ettiği Bilgehanalerde Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek 8. sınıf öğrencilerine; Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil eğitimleri ile Öğrenci Takip Sistemi ve rehberlik hizmetleri de veriliyor. Merkezlerde ayrıca 4. sınıflar için de hafızlık hazırlık ve Arapça dersleri de yine uzaktan eğitimle devam ediyor.

DİĞER HABERLER