Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

2021 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

20.01.2021 14:45:00
Konya'da kamu, kurum ve kuruluşların arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2021 yılının 1. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Vahdettin Özkan başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.
Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda; 2020 yılında il genelinde yapılan yatırımlar değerlendirildi. Toplantıya Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Toplantıda, ilçe belediye başkanları, ilçelerinde yürütülen proje ve yatırımların son durumları hakkında bölge müdürlerinden detaylı bilgiler de aldılar ve taleplerini iletti. 
Toplantıda konuşma yapan Vali Özkan; “Konya İli mülki sınırları içinde 698 yatırım projesi bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 17 milyar liranın üzerindedir. 2020 yılının başında 3.2 milyar lira değerinde bir ödenek tahsis edildi. 2020 yılı içerisinde toplam proje stokumuz olan 17 milyar lira değerindeki 698 yatırım projesinin 3 buçuk milyar lira civarında bir rakamını 2020 yılı içerisinde harcayarak, ilimizdeki vatandaşlarımıza kamusal hizmetleri sunmuş olduk. Emeği geçen bütün Belediyelerimize, Bölge Müdürlerimize, İl Müdürlerimize, Kaymakamlarımıza ve katkı sunan bütün kamu personeline teşekkür ediyorum" dedi. 
Vali Özkan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “2020 yılında pandemi nedeni ile sağlık üzerindeki baskılar, çevresel değerlerin üzerindeki baskılar ve iklim ile ilgili yaşadığımız dezavantajlı durumlar yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen hususlar oldu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen mesai arkadaşlarımız özveri ile çalışarak gerek merkezi kuruluşları, gerek mahalli idareler ve belediyeleriyle el ele vererek çok yüksek derecede nitelikli bir hizmeti Konyalı hemşerilerimize sunmuş oldular. Alın teri döken çiftçilerimiz, işçilerimiz ve sanayi sektöründe üretim yapan vatandaşlarımız da bu dönemde, Pandemi ile Mücadele Eylem Planının uygulanmasının önemli aktörleri oldular. Alın teri döken çiftçimize, esnafımıza sanayicimize de teşekkür ederiz."
Organize Sanayi Bölgelerinin arsa satış oranlarına da değinen Vali Özkan; “Organize Sanayi Bölgelerimizin arsa satış oranlarına baktığımız da dönem başında öngördüğümüzden %20 oranından daha fazla bir satış oldu. Bu demektir ki; ilimizde pandemiye rağmen yatırım iştahı yüksek derecede seyretmiştir. Pandemi döneminde ihracat rakamlarına da baktığımız zaman durum aynı çerçevede seyretmiştir. Bu süreçte desteğini esirgemeyen bütün bakanlıklarımıza, belediyelerimize teşekkür ederken aynı zamanda alın teri döken vatandaşlarımızın da maddi manevi kalkınmadaki rolünü unutamayız" ifadelerine yer verdi. 

DİĞER HABERLER