Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kadın akrabası öldürülen tanık: Vurduktan sonra 'Ben sana seni vuracağım demedim mi' dedi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde evlilik teklifini reddettiği Dürdane Kaya’yı (45), sokakta yürürken takip edip tabanca ile öldüren Erdoğan Yılmaz’ın (50) yargılanmasına başlandı. Akrabası gözleri önünde öldürülen Yeter A.'nın, "Sanık silahı Dürdane'nin göğüs hizasına doğrultarak ateş etti. Dürdane yere düşünce sanığın üzerine yürüdüm. Erdoğan silahı bana doğrultarak 'Gelme vururum seni' diyerek iki kez tekrarladı daha sonra Durdane'ye dönerek 'Ben sana seni vuracağım demedim mi?' diyerek olay yerinden uzaklaştı" şeklindeki ifadesi iddianamede yer aldı.

Kadın akrabası öldürülen tanık: Vurduktan sonra ’Ben sana seni vuracağım demedim mi’ dedi

Olay, 24 Mayıs 2023 tarihinde Güzeller Mahallesi Bağdat Caddesi'nde meydana geldi. Erdoğan Yılmaz, mobilya montajına gittiği evde 3 çocuk annesi Dürdane Kaya ile tanıştı. Eşi ölen Dürdane Kaya ile arkadaşlık kuran Yılmaz, evlenmek istediğini söyledi. Yılmaz, olumsuz cevap alınca iddiaya göre 'seni vuracağım' diyerek tehdit etmeye başladı. Bunun üzerine Kaya, polis merkezine giderek Yılmaz hakkında suç  duyurusunda bulundu. Hakkında uzaklaştırma kararı alınan Yılmaz, evinin taksitini ödemek için beraberinde akrabası Yeter A. ile birlikte bankaya giden Kaya'yı takip ederek, sokak ortasında kurşun yağdırdı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden Kaya, yaşamını yitirdi. Olayın ardından tutuklanan Yılmaz, hakkında 'silahla tehdit', 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan dava açıldı.

 

'GELME SENİ DE VURURUM' DEDİ

Erdoğan Yılmaz hakkında hazırlanan iddianamede akrabası gözünün önünde öldürülen Yeter A.'nın ifadesi de yer aldı. Olayı anlatan Yeter A.'nın, "Tehdit sebebiyle Dürdane, Gebze Aile İçi Şiddet Büro Amirliğine şikayette bulundu ve sanık hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Olay günü Dürdane ile hastaneye ardından yengemin evinin taksitini ödemek için Gebze Belediyesi'ne gittik. Sanık her ayın 24'ünde Dürdane'nin taksit ödediğini biliyordu. Taksiti ödedikten sonra yürüyerek bankaya gitmek üzere yola çıktık. Yolda yürürken bir el silah sesi duydum. Karşıya baktığımda 3 metre mesafemizde sanığın elinde silah olduğunu gördüm. Sanık silahı Dürdane'nin göğüs hizasına doğrultarak ateş etti. Dürdane yere düşünce sanığın üzerine yürüdüm. Erdoğan silahı bana doğrultarak 'Gelme vururum seni' diyerek iki kez tekrarladı daha sonra Dürdane'ye dönerek 'Ben sana seni vuracağım demedim mi?' diyerek olay yerinden uzaklaştı" şeklindeki ifadesi iddianamede yer aldı.

'HİÇBİR ŞEY DEMEDEN SİNİRLENEREK DÜRDANE'YE ATEŞ ETTİM'

Tutuklu sanık Erdoğan Yılmaz ise iddianamede yer alan ifadesinde şunları söyledi:

"27 yıllık evli ve 2 çocuğum var. Dürdane'yi 5,5 yıl önce evine montaj yapmak için gitmem nedeniyle tanıdım. Mobilya kurulumu sırasında numarasını aldım. Dürdane bana kocasının vefat ettiğini, benimle arkadaşlık kurmak istediğini söyledi. Dürdane'nin bu beklentisine karşılık vermem üzerine konuşmaya başladık. Dürdane evli olduğumu biliyordu. Dürdane'ye eşimle boşanacağımı ve onunla evleneceğimi söyledim. Bu ilişkiden eşimin de haberi vardı. Dürdane ile birlikte çektiğimiz fotoğrafları sosyal medyadan da paylaştım. Dürdane'nin oğulları evlenmemize sıcak bakmadı. Maktulün çocukları evlenmemize onay vermeyince Dürdane'de evlenmek istemediğini söyledi. Dürdane'nin her ayın 24'ünde ev parası yatırmak için Gebze Belediyesi'ne gittiğini biliyordum. Olay tarihinde amacım Dürdane ile oturup konuşmaktı. Dürdane'nin bana ters bir şey söylemesine karşın yanıma rahmetli babamın tabancasını aldım. Olay yerine gidince Dürdane ile Yeter bana doğru geldi. Yanlarına yaklaştığımda hiçbir şey demeden sinirlenerek Dürdane'ye ateş ettim ve uzaklaştım. Amacım konuşmak olsa da Dürdane'yi görerek sinirlendim ve bir anlık öfke ile ateş ettim."

 

GİZLİ DURUŞMA YAPILDI

Tutuklu sanık Yılmaz, Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, öldürülen Dürdane Kaya’nın yakınları, tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşma, Kaya’nın ailesinin avukatının talebi üzerine gizli yapıldı. Yılmaz’ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • P
    Psikolok
    80 gün önce

    Eşi ölen ve çocukları olan hiçbir kadın böyle bir ilişkiye ilk adımı atmaz. Bu cani kadını zorlamıştır önce. Eskiden sevip kavuşamayınca türkü yakılırdı, şimdi sevdiğini öldürüyor insanlar. Bu da, aslında o insanı değil kendilerini narsist bir şekilde sevdiklerini gösteriyor. Güneş sisteminin kendileri etrafında döndüğünü zanneden binlerce manyak var memlekette.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English